Bart De Pauw: Bart De Wever waarschuwt voor ’trial by media’

© Belga

In het Canvas-programma De Afspraak op Vrijdag ging de N-VA-voorzitter met filosofe Tinneke Beeckman en Knack-hoofdredacteur Bert Bultinck in debat over de berichtgeving rond Bart De Pauw. Daarbij werd ook de vergelijking met Pol Van Den Driessche gemaakt.

N-VA-voorzitter Bart De Wever waarschuwt naar aanleiding van de zaak rond mediafiguur Bart De Pauw op het gevaar van ’trial by media’: ‘het publiek is daarbij rechter, waarbij wij onze duim naar boven of onder moeten richten. Dat is zeer ingrijpend. Komt hier een tweede kans? Dit is zeer wrang’, zo zei hij in De Afspraak op Vrijdag, op Canvas.

De Wever waarschuwde voor het ‘amalgaam’ als gevolg van de ‘#MeToo’-campagne. ‘Weinstein is een verkrachter, dat is iets helemaal anders dan vrijpostigheid’, aldus de N-VA-voorzitter, die meteen moest terugkomen op de zaak rond N-VA’er Pol Van Den Driessche, die destijds moest terugtreden als lijsttrekker na onthullingen over grensoverschrijdend gedrag in zijn periode als journalist. ‘Hij heeft zich toen geëxcuseerd om zijn vrijpostigheid en is toen door een zwarte periode gegaan. Hij werd toen met Dominique Strauss-Kahn vergeleken, die een verkrachter was’.

Knack-hoofdredacteur Bert Bultinck vond het zeer moedig van Bart De Wever om Van Den Driessche nadien nog een kans te geven binnen de partij, maar was het er niet mee eens dat hij nu een kans krijgt in een machtspositie – Van Den Driessche is lijsttrekker en kandidaat-burgemeester in Brugge -, iets waar de N-VA-voorzitter het niet met eens was: ‘Het publiek zal oordelen bij de verkiezingen’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content