Bandleider Jeroen Rietbergen stapt op na ongepast gedrag tijdens The Voice of Holland

© Getty

Jeroen Rietbergen, de bandleider bij het programma The Voice of Holland, stapt volgens omroepvereniging BNNVARA per direct op vanwege aantijgingen van seksueel overschrijdend gedrag achter de schermen van het RTL-programma. De muzikant erkent volgens het programma BOOS de beschuldigingen. Ook wordt The Voice of Holland tot nader order opgeschort.

BOOS, het Nederlandse programma gepresenteerd door Tim Hofman, onderzocht de kwestie. Ook liggen er diverse aanklachten tegen andere hoofdpersonen binnen het programma, aldus BOOS. Er doen al langer geruchten de ronde over ongepast gedrag achter de schermen van The Voice. BOOS kondigde al eerder aan dat het programma bezig was met het onderwerp.

BOOS heeft zaterdag een bekentenis en spijtbetuiging van Rietbergen, die tevens de partner van Linda de Mol is, ontvangen. Hij erkent dat hij tijdens zijn jaren als bandleider en pianist seksueel contact heeft gehad met enkele meerderjarige vrouwen die bij het programma betrokken waren en dat hij seksueel getinte berichtjes heeft verstuurd.

“Hij heeft laten weten zijn werkzaamheden bij The Voice per direct naast zich neer te leggen. The Voice of Holland heeft laten weten niet op de hoogte te zijn geweest van deze misstanden en heeft besloten tot een onafhankelijk onderzoek. In het kader daarvan wordt het programma tot nader order opgeschort.”

RTL was zaterdagmiddag niet direct bereikbaar voor commentaar. Eerder op zaterdag had RTL gemeld voorlopig te stoppen met het uitzenden van het programma na berichten van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom de show.

Het openbaar ministerie van Midden-Nederland bevestigde zaterdag intussen dat er deze week een aangifte is gedaan tegen een persoon, die “gerelateerd is” aan het programma. Het gaat om Ali B. Dat heeft de advocaat van de coach van het programma The Voice of Holland zaterdag bevestigd, na berichtgeving hierover door De Telegraaf. Tegen De Telegraaf zegt Ali B zelf: “Ik ben 100 procent overtuigd van mijn onschuld. Het gaat om een beschuldiging over iets dat lang geleden zou zijn gebeurd, maar daar is niets van waar.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content