Acteur Ivo Pauwels (85), alias Nonkel Jef, overleden

© Belga

De bekende Antwerpse acteur Ivo Pauwels is op 85-jarige leeftijd overleden. Dat is aan Belga bevestigd. Pauwels is bij het grote publiek vooral bekend als Nonkel Jef uit de gelijknamige populaire VTM-sitcom en stond ook mee aan de wieg van het Echt Antwaarps Theater.

Pauwels overleed volgens zijn omgeving plots in de nacht van donderdag op vrijdag. Hij bleef tot aan zijn dood actief, vooral in het personage van Nonkel Jef. Hoewel die reeks al in 2001 eindigde, bleven onder meer regelmatige herhalingen en theatervoorstellingen de populariteit van het volkse typetje in stand houden.

‘Ivo was een groot acteur, met een enorm métier om mensen te entertainen’, reageert collega Dirk Van Vooren op het overlijden. ‘Ik hoop wel dat het publiek hem niet alleen als Nonkel Jef zal herinneren, hoe goed hij dat personage van de typische volkse landbouwer ook neerzette. Ivo heeft zo’n rijkgevulde carrière gehad en heeft met de groten der aarde op de scène gestaan. Weinigen kunnen zeggen dat ze nog met het Franse icoon Louis de Funès in een film speelden.’

Volgens Van Vooren had Pauwels ondanks zijn hoge leeftijd nog heel wat professionele plannen. ‘Hij belde me onlangs nog omdat hij een nieuwe voorstelling rond Nonkel Jef aan het samenstellen was’, zegt hij.

Partner Content