Aangepaste programmatie op radio en tv

© Belga

Radio- en tv-zenders passen hun programmatie aan door de terreuraanslagen die ons land vandaag teisteren. Karrewiet komt met een extra uitzending waarin het nieuws wordt gebracht op maat van kinderen.

Uit respect voor de slachtoffers van de zware aanslagen in de metro van Brussel en de luchthaven van Zaventem wordt de avondprogrammatie van de Medialaan-zenders grondig aangepast. Zowel op tv, radio als online. De reclame wordt de hele avond geschrapt.

Vtm Nieuws blijft heel de avond informeren. Om 19.00 uur volgt een eerste samenvatting van de gebeurtenissen van vandaag. Stef Wauters en Elke Pattyn ontvangen vanaf 20u30 in de nieuwsstudio verschillende gasten en specialisten voor reacties. Tussen 22.00 uur en 23.00 uur volgt een extra laatavondnieuws met de laatste feiten en een ruime samenvatting.

Familie wordt geschrapt, net als Mijn Pop-uprestaurant 2016 en de wekelijkse Moerkerke en de Mannen. Die programma’s verhuizen naar een latere datum. In de vooravond tussen 18.00 uur en 19.00 uur verdwijnen ook De Keuken van Sofie en De Buurtpolitie.

Op 2BE vervallen de actieprent Contraband en de horrorthriller Insidious. Zij worden vervangen door twee andere, nader te bepalen films.

Eén en Canvas

De beide netten van de openbare omroep VRT, Eén en Canvas, staan ook helemaal in teken van de aanslagen in Zaventem en Brussel. Tot de avond delen ze de verslaggeving van VRT Nieuws.

Na het Journaal van 19 uur volgt een nieuwsspecial “Aanslagen Brussel”, gepresenteerd door Martine Tanghe en Lieven Van Gils (van 20 uur tot 21.45 uur). Op Canvas wordt het Journaal van 19 uur uitgezonden met Vlaamse gebarentaal (VGT).

Het late Journaal op Eén staat ingepland om 22u35.

Karrewiet

Doorheen heel de dag is Ketnet er voor kinderen, door het nieuws op kindermaat te brengen op Ketnet.be en met jeugdjournaal Karrewiet, met televisie-uitzendingen om 16u25, 18u35 en 19u10 en via livestream. ‘Het is heel belangrijk om aan de kinderen alles sereen te vertellen wat gebeurd is en niets achter te houden. En melden dat iedereen er alles aan doet om de veiligheid te herstellen’, klinkt het bij de redactie van het jeugdjournaal. ‘Ook zoveel mogelijk praten met kinderen die angst hebben, is heel belangrijk.’

Kinderen kunnen ook via de website van Karrewiet vragen stellen, die in de wraps voor en na Karrewiet gepast beantwoord worden door Telidja Klai van Ketnet en Lies Scout, respectievelijk ontwikkelings- en traumapsycholoog.

Alle informatie blijft bovendien beschikbaar op Ketnet.be. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content