Zuilen Muntschouwburg vol post-its voor Music For Life

© Twitter StuBru

De zuilen van de Muntschouwburg zijn getooid met honderden kleurrijke post-its vol herinneringen. Wie de Munt passeert kan zelf een mooie heugenis op een papiertje schrijven en die toevoegen aan het project dat kadert binnen de Music for Life-actie van radiozender Studio Brussel.


“Mooie herinneringen vergeten maakt helaas ook deel uit van dementie”, zegt Eva Drees van Muntpunt, initiatiefnemer van het project.

Rond 10.00 uur zondagvoormiddag hingen er al een dikke 3.000 post-its op de zuilen. “Daarop staan herinneringen die de voorbije anderhalve week zijn gepost op onze site”, zegt Eva Drees, persverantwoordelijke van Muntpunt. “De hele dag door verwachten we nog scholen en verenigingen die zelf post-its hebben verzameld en voorbijgangers kunnen zelf nog hun mooiste herinnering opschrijven en laten kleven. We hopen op 6.000 à 7.000, misschien zelfs 10.000 post-its. Wie hier met een badge van Music for Life komt, krijgt trouwens gratis warme chocolademelk en marshmallows.”

Om van de Munstschouwburg een “monument voor dementie” te maken, heeft Muntpunt samengewerkt met het Regionaal Expertisecentrum Dementie brOes, de Munschouwburg en allerhande Brusselse jeugdverenigingen, organisaties en vrijwilligers. “Zonder hen en zonder de medewerking van alle autoriteiten hadden we dit anders nooit op anderhalve week rond gekregen”, aldus Eva Drees. “Waarvoor dank.”

De actie kadert ook in BRUSSEL IS, een project van Muntpunt om de hoofdstad via videofilmpjes positief in beeld te brengen en te promoten. (Belga/KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content