Zondag Vosdag wordt een jaarlijks festival

Luc De Vos © BELGA

Na het succes van de eerste “Zondag Vosdag” vorig jaar, ter herinnering aan de in november 2014 overleden Gentse zanger en schrijver Luc De Vos, zal het festival voortaan jaarlijks terugkeren. De tweede editie vindt plaats op 27 november.

Dat melden organisatoren Democrazy, Handelsbeurs Concertzaal, Gorki en Paard van Troje.

“Het festival draait niet louter rond de figuur van Luc De Vos”, verduidelijkt Claire Van Trimpont (Handelsbeurs). “Vanaf deze tweede editie vormen zijn onstilbare honger naar verse literatuur, muziek, comedy en dans de leidraad. Denk daar verse friet met stoverij en een stevige pint bij en de avond kan niet meer stuk.”

De “Vossiaanse versie” van De Nachten of Crossing Border vindt op zondag 27 november 2016 plaats op zes podia rond de Kouter, zowel in de Handelsbeurs, Opera Gent als Paard van Troje. Het programma wordt samengesteld door curatoren Johannes Verschaeve, frontman van The Van Jets, (muziek) en Christophe Vekeman (literatuur). Meer informatie vind je hier.

Overigens werd dinsdagavond, 12 juli is de verjaardag van de betreurde zanger en schrijver, een nieuwe zithoek geopend in de Gentbrugse Meersen. Dat gebeurde in het bijzijn van zijn familie, vrienden en politici.

De nieuwe zithoek “Vossenhoek” bestaat uit drie zitbanken waar bezoekers zicht hebben op het natuurgebied. Er is ook een bijenhotel geplaatst. De locatie is niet toevallig gekozen als herdenkingsplaats: net voor zijn overlijden nam Luc De Vos het peterschap van het natuurgebied op. Ook daarom vroeg zijn familie om bij de uitvaart af te zien van bloemen of kransen en een donatie voor Natuurpunt te doen. Dat leverde meer dan 20.000 euro op, waardoor de natuurvereniging opnieuw gronden kon verwerven in het gebied. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content