Zo ziet het nieuwe programmaschema van Studio Brussel eruit

Eva De Roo © VRT/Lisse Wets

Op 31 augustus begint het nieuwe radioseizoen bij Studio Brussel. Veel van de vertrouwde stemmen blijven op post, maar er is ook plaats voor heel wat nieuwe presentatoren en programma’s.

Een deel van de nieuwe plannen is al bekend. Zo lanceerde Studio Brussel vorige week al twee nieuwe programma’s: het alternatieve muziekprogramma Zender en Lemaire luistert, de nieuwe zondagavondshow waarin Kirsten Lemaire samen met een centrale gast in zijn of haar platenkast snuistert.

Nieuwe programma’s

Daar komt nu ook Linde At Your Service bij. Linde Merckpoel start een eigenzinnige Studio Brusselklantendienst op en brengt verslag uit op de radio én in filmpjes. Drops is een nieuw onlineplatform, waar je liedjes aan locaties kunt koppelen. Met al die herinneringen en verhalen maakt Eva De Roo (foto) op maandag en donderdag haar eerste eigen programma tussen 18 en 19 uur.

Nieuwe stemmen

Een aantal bestaande Studio Brusselprogramma’s krijgen vanaf begin september een nieuwe presentator. Sien Wynants, die voordien het nachtelijk verzoekprogramma Nightcall presenteerde, neemt vanaf De Hotlist voor haar rekening. Nightcall ligt vanaf dan in handen van Bram Vuylsteker en Eva Van Ostade. Giel Vantournhout hoor je op zondagmiddag in Life is Music.

Nieuwe deejays

Op vrijdag en zaterdag wordt de nacht gevuld door nieuw deejaytalent. Stavroz krijgt een uur speeltijd op vrijdag van 2 tot 3 uut. Op zaterdag is het de beurt aan Sheridan (1-2 uur) en Goldfox (2-3 uur).

Op zondag tussen 13 en 14 uur hoor je de vrolijke Antwerpenaren van Discobaar A Moeder. Tussen 17 en 18 uur heeft het metal-dj-duo Goe vur in den otto vrij spel.

Oude getrouwen

Naast al dat verse bloed blijven heel wat vaste woorden gewoon op post. Siska Schoeters en Stijn Van de Voorde blijven onwrikbaar in het ochtendblok (6-9 uur), waarna Christophe Lambrecht overneemt (9-12 uur). Ook Kim Muylaert (12-13 uur), Kirsten Lemaire (13-16 uur), Vincent Byloo (16-18 uur) en cultfenomeen Gunther D (22-24 uur) hoor je nog steeds op het vertrouwde uur. (JVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content