Zo stijlvol (en cool) als Alex Turner

Alex Turner

Alex Turner, de frontman van Arctic Monkeys met coole retrolook, is de beste geklede zanger van Groot-Brittannië. Althans volgens de lezers van het mannenblad GQ.

‘Alex heeft veel gevoel voor stijl. Hij heeft een specifieke smaak die heel boeiend is’, zegt de Italiaanse modeontwerper Roberto Cavalli. ‘Een toonbeeld van Britse flair, zeg maar.’

Dat vinden ook de lezers van het Britse mannenblad GQ, die de frontman van Arctic Monkeys tot de beste geklede zanger in Groot-Brittannië bombardeerden. Turner is in de poll zelfs de vierde best geklede Brit tout court.

Op de podiumplanken verschijnt de rocker altijd strak in het pak, met retrolook, kam in de aanslag en gel in de haren, én met een extreem element van coolness.

Zo stijlvol (en cool) als Alex Turner

Turners dressing ziet er volgens de lezers van het blad net iets eleganter uit dan die van landgenoot en stijlicoon David Bowie, een van de invloedrijkste artiesten ooit in muziekland.

De eigen stijl van The Thin White Duke staat los van alle modetrends, oogt ronduit fantastisch en getuigt een grote kennis van zaken, zo klinkt het in het blad.

‘Elke look is telkens een meesterlijke zet, en een voorbeeld voor ieder van ons’, zegt designer Astrid Andersen. ‘Dat was vroeger zo, dat is nu nog het geval en dat zal altijd zo blijven, tot het einde van zijn dagen. Much respect.’

Andere stijlvolle Britse zangers in de shortlist zijn Mark Ronson, Sir Elton John, Nick Cave, Miles Kane, Nick Grimshaw en Tinie Tempah. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content