Zo klonk ‘de Boliviaanse Indiana Jones’ Susobrino op Theater Aan Zee

© GF
Michael Ilegems
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Theater Aan Zee spot ook dit jaar weer jong muziektalent. Zoals Susobrino, een Limburgs-Boliviaanse beatmaker met een hart voor etnische klanken. Zo klonk hij in het Fort Napoleon in Oostende.

Onder de noemer Jong Muziek geeft Theater Aan Zee vrij podium aan opkomend muzikaal talent, in samenwerking met muziekclub De Zwerver. Dinsdag mocht Susobrino het Fort Napoleon onderdompelen in zijn bedwelmende bad van Boliviaanse beats.

Susobrino is de nom de plume van producer Bart Van Obbergen Pérez, een jonge Limburger met roots in Bolivië. Hij won de Champion Sound Beat Battle 2018, een talentenwedstrijd voor beatmakers, en loste dit voorjaar zijn debuut-ep Mapajo. Daarvoor trok hij naar zijn land van herkomst om er field recordings te maken – geluiden uit de natuur, het dagelijks leven en zelfs van carnavalstoestanden; geen wonder dat ze hem weleens ‘de Boliviaanse Indiana Jones’ noemen – en die om te zetten in moderne digitale klanken.

Op Theater Aan Zee nam Susobrino zijn publiek mee op een zestien minuten lange trip in het teken van ‘genezing’. Herbeleef het concert hieronder, en check Susobrino ook nog op 1/8 (Café Crayon, 22u30), 2/8 (KAAP/Vrijstaat O., 21u) en 3/8 (In de stad, 15u), wederom in het kader van Theater Aan Zee.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content