Zes Belgische groepen en dj op Britse Great Escape Festival

Op de affiche van het Great Escape Festival in het Britse Brighton, een festival dat gewijd is aan internationale revelaties, staan dit jaar zes Belgische groepen en een Belgische dj.

Op het festival treden op 8, 9 en 10 mei meer dan 350 groepen op. De Belgische eer wordt op 8 mei verdedigd door Coely, een Antwerpse met Congolese roots die een stevige reputatie heeft opgebouwd op festivals en in 2012 vanuit het niets een een hit scoorde met Ain’t Chasing Pavements.

Op 9 en 10 staat Gentenaar Bram Vanparys, alias The Bony King of Nowhere, op het podium in Brighton. En eveneens op 10 mei maken de Luikenaars van Pale Grey, het Gentse Amatorski en het Brusselse BRNS hun opwachting.

België boven in BrightonDe vijf groepen, die verzameld staan onder het label “Belgium Booms” en gesteund worden door Muziekcentrum Vlaanderen en Wallonie-Bruxelles Musiques, treden elk twee keer op. De Belgische groep Oscar & The Wolf staat in Brighton één keer op de planken. Er komt ook een Belgische dj langs, Alix Perez, die

een set van een anderhalf uur draait op 10 mei. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content