Zes acts gaan elk met zes Grammy nominaties aan de haal

© reuters

Fun., Frank Ocean, Kanye West; Jay-Z, Mumford & Sons en Dan Auerbach van The Black Keys maken elk kans op zes Awards.

Gisteren werden de genomineerden voor de Grammy Awards bekend gemaakt die op 10 februari in Los Angeles zullen uitgereikt worden. Maar liefst zes acts hebben zes nominaties in de wacht gesleept.

De populairste genomineerden waren de New Yorkse Indierockers Fun., die met hun hit “We Are Young” dit jaar de hitparade hebben gedomineerd. Zij zijn in alle belangrijkste categorieën naar voren geschoven: beste nieuwe artiest en song, plaat en album voor het jaar met “Some Nights”.

Er waren ook zes nominaties voor Kanye West, Jay-Z, R&B ster Frank Ocean, gitarist-zanger Dan Auerbach van rockband The Black Keys en de Britse folkrockband Mumford & Sons. Ocean dook op in drie van de vier topcategorieën: beste nieuwe artiest, plaat van het jaar (“Thinkin About You”) en album van het jaar met “Channel Orange”.

De andere genomineerden voor plaat van het jaar, een prijs voor het geluid en de productie van een plaat, waren The Black Keys (“Lonely Boy”), Kelly Clarkson (“Stronger (What Doesn’t Kill You)”), Gotye (“Somebody That I Used To Know”) en Taylor Swift (“We Are Never Ever Getting Back Together”).

Nog in competitie voor album van het jaar zijn The Black Keys (“El Camino”), Mumford & Sons (“Babel”) en Jack White (“Blunderbuss”). Genomineerden voor beste vocaal popalbum zijn “Stronger” door Clarkson, “Ceremonials” van Florence + the Machine, “Some Nights” van Fun., “Overexposed” door Maroon 5 en “The Truth About Love” van Pink.

Vorig jaar kon de Britse Adele met zes Awards mee naar huis nemen, benieuwd of het deze jongens zal lukken.

De volledige lijst met alle genomineerden in de 81 categorieën kan u hier terugvinden. (Belga/KS)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content