Zangkunstenaar Al Jarreau overleden

Al Jarreau in 2007 © REUTERS

De veelvoudig bekroonde jazzzanger Al Jarreau is overleden. De stemvirtuoos en zevenvoudig winnaar van de Grammy-muziekprijzen stierf zondag op de leeftijd van 76 jaar “vredevol” in een ziekenhuis in Los Angeles.

Dat meldde zijn agent Bob Zievers, die preciseerde dat verwanten en dichte vrienden bij hem in de buurt waren.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zijn eerste album bracht Al Jarreau, die voluit Alwyn Lopez Jarreau heette, pas in 1975 uit toen hij 35 jaar oud was. Zijn repertoire ging van jazz over soul en funk tot pop, van eigen composities naar covers, maar het verbindende element was een volstrekt uniek gebruik van zijn stem als versatiel instrument. ‘Stemacrobatie’ was één manier om het te omschrijven, al ging het zeker ook om ‘virtuosititeit’. In The New York Times werd Jarreau in de jaren 80 aangeduid als “technisch de meeste begaafde zanger in de jazz-fusion”.

Woensdag had Jarreau nog alle geplande concerten laten annuleren wegens oververmoeidheid. Om die reden was hij enkele dagen geleden in het ziekenhuis opgenomen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Jarreau, geboren en opgegroeid in Milwaukee, won zijn eerste Grammy in 1977 met het album “Look to the Rainbow.” De zanger werd vorig jaar nog door toenmalig president Barack Obama uitgenodigd om op te treden in het Witte Huis

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content