Zangeres van Pussy Riot stopt hongerstaking

© Reuters

De 24-jarige Maria Aljochina van de Russische punkgroep Pussy Riot heeft de hongerstaking, die ze elf dagen geleden begon, stopgezet.

Dat heeft Pjotr Verzilov, de echtgenoot van het ander opgesloten Pussy Riot-lid, laten weten.

“Maria heeft gezegd dat de gevangenisdirectie haar een rondleiding in de gevangenis heeft gegeven, om haar te tonen dat aan haar eisen is tegemoet gekomen. Ze heeft daarop laten weten dat ze haar actie stopzet”, aldus Verzilov, die eerder op de dag telefonisch contact had met de activiste.

Ze zei hem dat de directie van de gevangenis de vroegere, lichtere, veiligheidsmaatregelen weer in gebruik genomen heeft. Aljochina meende dat de directie medegevangen tegen haar wou doen keren door de veiligheidsmaatregelen te verstrengen.

Die verstrenging zou begonnen zijn in de aanloop naar de zitting over haar vervroegde vrijlating, die overigens verworpen werd. Het Russische gericht besliste dat ze aan die zitting niet kon deelnemen.

Aljochina en de twee andere leden van Pussy Riot zijn na een anti-Poetin “punkgebed” in een kerk in Moskou tot twee jaar werkkamp veroordeeld. Eén van de drie kwam wel voorwaardelijk vrij. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content