Zangeres Phoebe Snow (58) overleden

De Amerikaanse zangeres, gitarist en songwriter Phoebe Snow is op 58-jarige leeftijd overleden aan de complicaties van een beroerte die ze vorig jaar had opgelopen.

Met een combinatie van blues, jazz en folk maakte Phoebe Snow in de jaren ’70 furore met haar opmerkelijk debuut ‘Phoebe Snow’. Ze scoorde de hit ‘Poetry Man’, een nummer waarvoor ze een nominatie voor de Grammy Award Best New Artist in 1975 in de wacht sleepte. Na de geboorte van haar ernstig gehandicapte dochter Valerie zette de bluesy zangeres haar muziekcarrière op een lager pitje.

Doorheen de jaren trad Phoebe Snow wel nog op als voorprogramma van verscheidene artiesten zoals Jackson Browne en Paul Simon. Ze kon echter nooit meer het grote succes van Poetry Man herhalen. In januari 2010 werd Phoebe Snow geveld door een hersenbloeding. Gisteren overleed ze aan de gevolgen ervan in een ziekenhuis in Edison (New Jersey). Volgens manager Sue Cameron was Phoebe ‘een van de slimste, grappigste en meest getalenteerde singer-songwriters aller tijden.’

Noëmie Machtelinckx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content