Zanger Lamb of God opgepakt in Praag

Randy Blythe, frontman van de Amerikaanse metalband Lamb of God, is net voor het optreden van de band in Praag opgepakt door de Tsjechische politie. De zanger van de band wordt verdacht van slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

Randy Blythe, frontman van de Amerikaanse metalband Lamb of God, is net voor het optreden van de band in Praag opgepakt door de Tsjechische politie. De zanger van de band wordt verdacht van slagen en verwondingen met de dood tot gevolg, zo liet een woordvoerster van de Praagse politie weten.

De feiten dateren van 2010: de groep trad toen op in Club Abaton in de Tsjechische hoofdstad. Toen een fan op het podium klom, ontstond een schermutseling waarbij Blythe de fan een slag zou gegeven hebben. Volgens de politie overleed de fan niet veel later aan zijn verwondingen. De Tsjechische autoriteiten achten Blythe verantwoordelijk voor de dood van de fan.

Een woordvoerster van de band liet aan The Examiner weten dat de 41-jarige Blythe “ten onrechte beschuldigd wordt”. Lamb Of God tourt momenteel door Europa met het nieuwe album Resolution. Afgelopen vrijdag was de band nog de afsluiter in de Marquee 1 op de Graspop Metal Meeting. Het is nog niet duidelijk of de concerten in Leipzig en in Helsinki kunnen plaatsvinden. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content