Zanger Lamb of God op borgtocht vrij

Randy Blythe, frontman van de Amerikaanse metalband Lamb of God, is in Tsjechië op borgtocht vrijgelaten. Hij wordt verdacht van slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

Op 27 juni werd de 41-jarige zanger van Lamb of God, Randy Blythe, tijdens een optreden in Praag opgepakt door de Tsjechische politie.

In 2010 had hij een fan een slag gegeven omdat die tijdens een optreden van de band op het podium geklommen was. Volgens de politie overleed de man kort nadien aan zijn verwondingen en daarom stelden de Tsjechische autoriteiten Blythe verantwoordelijk. De zanger wordt verdacht van slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

Lamb of God-manager Larry Mazer gelooft in Blythes onschuld. In een interview op de Tsjechische website Blesk.cz verklaart hij dat de bandleden niet wisten dat de fan gestorven was. ‘Randy deed niets verkeerd. Hij is onschuldig’, luidt het.


Volgens een woordvoerder van het gerecht heeft Blythe nu een borgsom van 300 000 euro betaald om de gevangenis te kunnen verlaten. (Belga/AVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content