Zanger Chris Brown opgepakt omdat hij wapen naar vrouw zou hebben gericht

© Reuters

De Amerikaanse r&b-zanger Chris Brown is dinsdag opgepakt omdat hij een vrouw zou hebben bedreigd met een dodelijk wapen. Dat meldt de politie van Los Angeles, nadat ze eerder op de dag de woning van Brown doorzocht.

De bal ging aan het rollen na een noodoproep van een vrouw, die volgens verschillende Amerikaanse media verklaard zou hebben dat Brown een wapen op haar richtte.

Volgens showbizzsite TMZ.com was de vrouw naar het huis van Brown gegaan voor een feest, en was het daar tot een ruzie gekomen tussen haar en een andere gast. Daarop zou Brown haar bevolen hebben het huis te verlaten en haar daarbij met een wapen hebben bedreigd, waarna de vrouw de politie alarmeerde.

De krant Los Angeles Times schrijft dat een bizarre politieoperatie volgde die uren duurde, waarna Brown werd opgepakt en zijn huis doorzocht werd op wapens. Ondertussen had Brown zich via de sociale media uitgelaten over de operatie. In een video die hij postte op Instagram zegt hij: “Veel geluk. Wanneer jullie een huiszoekingsbevel of iets in die aard hebben, zullen jullie meteen naar boven lopen en zullen jullie niets zien, idioten. Ik ben het beu om met jullie te moeten omgaan.”

Brown werd in 2009 al veroordeeld voor geweld tegen zangeres Rihanna, zijn toenmalige vriendin. In 2014 bracht hij enkele maanden door in de gevangenis voor mishandeling, en pas in maart van dit jaar was zijn proeftijd afgelopen. Hij is onlangs echter opnieuw aangeklaagd door een voormalige manager, die verklaarde dat Brown hem in het gezicht sloeg. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content