Youtube bant video Perfume Genius

De promovideo ‘Hood’ voor Perfume Genius’ nieuwe album mocht een tijd niet op Youtube verschijnen. De video, waarin twee halfnaakte mannen elkaar omarmen, zou te seksueel geladen zijn.

Het muzieklabel Matador Records liet weten dat de promovideo voor Perfume Genius’ nieuwe album ‘Put Your Back N 2 It’ door Youtube gebannen werd. Youtube vindt dat de video te seksueel geladen is en indruist tegen zijn beleid. De clip ‘Hood’ toont zanger Mike Hadreas in een innige omarming met de homoseksuele pornoster Arpad Miklos.

Michael Stipe, de frontman van R.E.M, kant zich tegen de beslissing van Youtube en beschrijft het als ‘dumbheaded discrimination’. Ook de tweelingszussen Tegan and Sara halen in een twitterbericht fel uit naar Youtube. Ze beschouwen de weigering als discriminerend omdat de videowebsite gelijksoortige filmpjes met een heterokoppel wel toelaat. Ondertussen is de video opnieuw te zien op de site.

In 2010 bracht de 20-jarige Mike Hadreas zijn debuut ‘Learning’ uit. Een verzameling songs over misbruik, zelfverminking, depressies en levensangst, het zijn ook de thema’s van zijn tweede plaat, ‘Put Your Back N 2 It’ die op 21 februari verschijnt. (LK)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content