‘You Want It Darker’: Leonard Cohen lost eerste single uit nieuwe plaat

© /

82 is hij vandaag geworden, maar nog altijd in de fleur van zijn leven. Leonard Cohen lost op zijn verjaardag de titeltrack uit zijn nieuwe album ‘You Want It Darker’.

‘You Want It Darker’, zo heet de veertiende plaat van de man met de kenmerkende diepe, zwoele stem. Het wordt de opvolger van het uitstekende ‘Popular Problems’ uit 2014. Nog nooit (of toch bijna) stelde Leonard Cohen zijn fans teleur. En dat zal deze keer niet anders zijn. Insiders spreken nu al over ‘a masterpiece’, een ‘Cohen-klassieker’. Over exact een maand ligt de langspeler in de rekken.

In afwachting trakteert de gracieuze zanger en begenadigde songschrijver op een eerste voorsmaakje, pal op zijn 82ste verjaardag. Titeltrack ‘You Want It Darker’ gaat op een onverschrokken verkenning van de religieuze geest, zo omschrijft de meester het nummer. De sound, de intrigerende groove, doet hem denken aan zijn jeugdjaren. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content