Yoko Ono gaat vredesprijs uitreiken aan Pussy Riot

© Reuters

Yoko Ono, de weduwe van Beatle John Lennon, gaat haar vredesprijs ‘LennonOno’ uitreiken aan de Russische punkband Pussy Riot, waarvan enkele leden momenteel in een Russische gevangenis opgesloten zijn.

Yoko Ono, de weduwe van Beatle John Lennon, zal vrijdag in New York haar vredesprijs ‘LennonOno’ uitreiken aan de Russische punkband Pussy Riot, waarvan enkele leden momenteel in een Russische gevangenis opgesloten zijn. Dat meldt Amnesty International woensdag.

De prijs zal overgemaakt worden aan Pjotr Verzilov, de echtgenoot van Nadia Tolokonnikova, een van de drie jonge vrouwen van de punkgroep die in augustus door een Russische rechter veroordeeld werden voor hooliganisme en aanzetten tot religieuze haat.

De ceremonie in New York vindt plaats op tien dagen verwijderd van de start van het proces in beroep van de jonge vrouwen, die veroordeeld zijn tot twee jaar in een kamp, na een anti-Poetin ‘gebed’. ‘Ik bedank Pussy Riot voor hun actie gericht op de vrijheid van meningsuiting voor elke vrouw’, aldus Yoko Ono in een persbericht.

De prijs ‘LennonOno’ werd door Yoko Ono opgericht in 2002 ter nagedachtenis aan haar man en wordt om de twee jaar uitgereikt aan mensen die ijveren voor vrede in de wereld. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content