Witte rozen als eerbetoon van Arctic Monkeys aan roots in Yorkshire

Op het muziekfestival van Leeds speelden de Arctic Monkeys een eerbetoon aan hun geboortestreek Yorkshire in het Verenigd-Koninkrijk. Zelfs in de outfit van Alex Turner zat een verwijzing naar Yorkshire in de vorm van witte rozen.

Het muziekfestival van Leeds, met onder meer Vampire Weekend, Nero en Queens of the Stone Age op de affiche, is een groot muzikaal feest in het hartje van Groot-Brittannië. Het mag dan ook niet verbazen dat de Arctic Monkeys hier als headliner op de affiche staan. En op een festival in hun eigen land vonden de jongens van de band het wel gepast om hun geboortestreek Yorkshire, niet ver van het festival, op een pedestal te plaatsen. De band werd oorspronkelijk gevormd in Sheffield, een stadje dat deel uitmaakt van het graafschap van Yorkshire.

Alex Turner droeg zijn geboortestreek een warm hart toe door op zijn vest witte rozen te laten naaien. Deze rozen symboliseren Yorkshire en is afkomstig van het Huis York. Bovendien staat deze witte roos ook op de officiële vlag van de streek. Speciaal voor dit optreden op het festival van Leeds liet Turner deze outfit maken. Op een bepaald moment schreeuwde Turner zijn liefde voor Yorkshire ook letterlijk uit: “Yorkshire!! We’ll have a right laugh with you today.” Dat schrijft NME.

Met dit optreden op het festival in Leeds, zit de Europese tournee van ‘AM’, hun laatste plaat’, er volledig op. Nu trekt de band nog naar Canada, de Verenigde Staten en Zuid-Amerika.

(LVR)

Bekijk hier een filmpje van hun optreden op het festival van Leeds, met speciale vermelding van Sheffield. Let ook op de witte rozen op de vest van Turner:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content