Whispering Sons wint Humo’s Rock Rally 2016

© Humo

De twintigste winnaar van Humo’s Rock Rally is bekend: de Limburgse postpunkers van Whispering Sons mogen hun naam toevoegen aan een indrukwekkende reeks laureaten als Novastar, Das Pop, Goose en The Van Jets. Delta Crash won de publieksprijs.

De AB was als vanouds het toneel voor de finale van Humo’s Rock Rally, toch wel een kweekgrond voor Belgisch muzikaal talent. In die finale stonden Billie Rodney, Delta crash, Dirk., frøwst, Equal Idiots, Kasablanka, milpool, Portland, Rewind Productions en Whispering Sons. Allemaal hoopten ze op de titel van laureaat van Humo’s Rock Rally.

Wie de Rock Rally wint, neemt immers een optie op een bloeiende carrière in de Belgische muziekscène. De muziekwedstrijd lanceerde eerder al bands als dEUS, Das Pop, Milow, Goose, Jasper Erkens, Noordkaap, Novastar, The Hickey Underworld, Steak Number Eight, Mintzkov, Evil Superstars, School is Cool, Admiral Freebee, Absynthe Minded en Compact Disk Dummies.

Op 10 april werd Whispering Sons aan dat lijstje toegevoegd als twintigste winnaar van de Rock Rally. Whispering Sons is een Limburgse postpunkband die midden 2013 ontstond. Haar donkere en atmosferische geluid bindt vertwijfeling en nervositeit samen tot een onheilspellend geheel. In juni 2014 bracht de band haar eerste demo uit; een jaar later won ze de finale van de Brusselse Rockrace.

Rewind Productions en Dirk. eindigden op de tweede en derde plek. Delta Crash won de publieksprijs. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content