Whispering Sons wint de 20ste editie van Humo’s Rock Rally

© gf

De Limburgse postpunkband Whispering Sons is de winnaar van de 20ste editie van Humo’s Rock Rally. Delta Crash, een vierkoppige band uit Wetteren, is de publiekslieveling.

Tien bands gaven zondag 10 april het beste van zichzelf in de Ancienne Belgique in de finale van ‘de moeder aller rockwedstrijden’. Het was Whispering Sons dat met de titel en een geldprijs van 10.000 euro ging lopen.

De Limburgse postpunk band uit Houthalen-Helchteren bestaat uit vijf bandleden, vier jongens en leadzangeres Fenne Kuppens. De winnaars werden verkozen door een zevenkoppige vakjury met daarin onder andere Stijn Meuris, zelf ex-winnaar met Noordkaap, en Eppo Janssen, programmator van festival Pukkelpop.

Het podium werd vervolledigd door Rewind Productions op de tweede plaats en dirk. op de derde plaats. Het publiek mocht ook stemmen op zijn favoriete band en verkoos Delta Crash tot publiekslieveling. De dark pop-rockband wint naast een trofee ook een merchandisinglijn naar keuze ter waarde van 10.000 euro.

De finale van Humo’s Rock Rally was de afsluiter van een jubileumweekend dat zaterdag opende met concerten van De Brassers (Winnaar publieksprijs in 1980), Meuris plays Noordkaap (Winnaar in 1990), The Van Jets (Goud in 2004) en Compact Disk Dummies (Goud in 2012).

Op het palmares prijken verder namen als Absynthe Minded, Das Pop, dEUS, Goose, Jasper Erkens, Novastar, Milow, Hickey Underworld, Steak Number Eight, Mintskov, Evil Superstars, School is Cool en Admiral Freebee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content