Werchteraffiche compleet met Lana Del Rey en Simple Minds

De affiche van Rock Werchter is helemaal rond. Onder andere Lana Del Rey, Simple Minds, Michael Kiwanuka en Agnes Obel vervolledigen de line-up. Het tijdschema staat online en het derde podium heeft een naam gekregen: ‘The Barn’.

Zestien, zoveel gaten waren er nog op de affiche van Rock Werchter. Die zijn nu opgevuld. De opvallendste nieuwelingen zijn Simple Minds, die zaterdag 30 juni spelen op het derde podium: ‘The Barn’. Lana Del Rey, de internethype met de monsterhit ‘Video Games’ staat een dag eerder op hetzelfde podium. Ook retrosoulzanger Michael Kiwanuka, de winnaar van de BBC Sound of 2012, mag ‘The Barn’ met zijn komst verblijden.

Het nieuwe podium wordt ondergebracht in een tent en kan plaatsbieden aan 10.000 personen.

Werden ook nog aan de affiche toegevoegd: Regina Spektor, Agnes Obel, Cypress Hill, Knife Party, Azari & III, Bombay Bicycle Club, M Ward, Alabama Shakes, Perfume Genius, School Is Cool, Eastern Conference Champions, Metric en Isbells. Daarmee is de affiche helemaal rond.

Topeditie

Topnamen voor deze festivaleditie zijn The Cure, Elbow, Blink-182, Justice en The Kooks op donderdag 28 juni, Pearl Jam, dEUS, Jack White, Deadmau5 en Beirut op vrijdag 29 juni, Editors, The xx, Mumford & Sons en Kasabian op zaterdag 30 juni, en Red Hot Chili Peppers, Snow Patrol, Florence + The Machine en Noel Gallagher’s High Flying Birds op de slotdag.

Er zijn weer heel wat Belgische groepen van de partij zoals Isbells, Selah Sue, School is Cool, ’t Hof van Commerce, Milow en The Black Box Revelation.

Record aantal groepen

De teller van het totale aantal groepen op Rock Werchter staat dit jaar op 81, wat een record is sinds de start van het festival. De stijging is te danken aan de komst van het derde podium in een tent die de naam The Barn kreeg, en plaats biedt aan
10.000 personen.

Schema

Van nu af aan weet u ook welke hartverscheurende keuzes u zal moeten maken, want het tijdschema van het festival staat nu ook online.

Intussen zijn de 67.000 combitickets en dagtickets voor zondag al helemaal uitverkocht. Dagtickets voor de andere festivaldagen zijn wel nog verkrijgbaar. Er is wel een wachtlijst voor combitickets, die vrijkomen als gereserveerde tickets onbetaald blijven. (JVP/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content