Werchter eindigt met een bom genaamd Black Eyed Peas

© Koen Keppens

Rock Werchter 2011 werd afgesloten door de Amerikaanse hitmachine The Black Eyed Peas. Met veel bombast, zoals dat hoort bij een headliner.

02:15 Toegegeven, u zat er misschien niet allen op te wachten, maar wat een show heeft The Black Eyed Peas u gegeven. En als zij u niet tevreden stemden, dan zeker Iron Maiden wel. De groep bracht een twee uur durende set met oud en nieuw werk. Of anders Robyn; de Zweedse zangeres danste, zong en gaf alles alsof haar leven ervan afhing.


Morgen zetten we nogmaals alles voor u op een rijtje, maar eerst: slaap.

23:20 Op het hoofdpodium treedt op dit moment A-Trak op. Deze DJ is bij ons vooral bekend van zijn remix van ‘Heads Will Roll’ van de Yeah Yeah Yeahs (hoe zou het daar nog mee zijn, trouwens?). Hoe spetterend het feestje op dit moment ook is, volgens velen is hij vooral een opmaat voor een van de grootste popacts van het moment: de Black Eyed Peas doen vanavond het licht uit op Werchter. Fergie, Will.I.Am en co staan al lang niet meer voor de eerste keer op Werchter, maar een plaatsje helemaal bovenaan de affiche is ook voor hen iets heel speciaals. In de Marquee is het Digitalism dat de keet sluit. Hierna is het opnieuw 360 nachten hunkerend wakker liggen, dus, Werchter: pump it!

21:00 Grinderman is een bende beesten. Helden en heersers die een hele wei vakkundig bij elkaar beuken. Dig, Lazarus, dig! Toch werd vooral uitgekeken naar de komst van Iron Maiden. De eerste rijen worden bezet door metalheads. Schud die hoofden en zwier maar met die haren, jongens!


Na afloop staat er koud bier klaar voor de aftocht. Of blijven jullie voor de boom boom pow van The Black Eyed Peas? De hitmasters uit Los Angeles staan klaar om u volledig overstag te doen gaan. Where is the love?


17:39 Het woord ‘volksmenner’ geldt maar voor weinig mensen zo sterk als voor Ricky Wilson. De man lijkt gemaakt voor dit soort festivals, en Werchter houdt van de Kaiser Chiefs. De Britten staan voor de vijfde keer op zes edities op het grote podium. Geen enkele band – zelfs R.E.M. niet – heeft hen dat ooit voorgedaan.

Daarna is het tijd voor Nick Cave, in zijn hoedanigheid van Grinderman. Enkele jaren geleden was hun stomende powerset in de Marquee in van de hoogtepunten van het weekend, benieuwd of de Australiër dit kunstje samen met onder meer Warren Ellis kan herhalen op het hoofdpodium!

15:45 De Marquee lijkt de eerste slag om het publiek gewonnen te hebben vandaag. Vooral de kerels van The Vaccines bleken populair. Met hun hit ‘Post Break-Up Sex’ zorgden ze voor een vroege singalong in de tent. Momenteel treedt Tame Impala er op, een kwartet jonge Australiërs dat op hun debuutplaat zo’n 40 jaar popgeschiedenis samenvat.

Op het hoofdpodium zijn de Britten van Kasabian net aan hun set begonnen. Ze komen voor niets minder dan de hele wei plat te spelen. Benieuwd of het hen lukt. Eerder vandaag lieten de heren weten een wel erg grote kleedkamer nodig te hebben. Voor hun “vieze gewoontes”. Houd het toch maar een beetje proper.


Dat doet u zelf ook tijdens deze editie van Rock Werchter. De hulpdiensten lieten weten dat ze nog nooit eerder zo weinig problemen hebben gekend op het festival. Ze waarschuwen wel voor mogelijke incidenten vandaag, de moeheid slaat toe en met wat ruigere acts op het programma kan dat tot pijnlijke gevolgen leiden. U weet dus wat u te doen staat.

12:54 Ook vandaag komt iedereen aan zijn trekken in het Festivalpark. Eerst is er vooral veel stevige rock, van onder meer Social Distortion, Kaiser Chiefs, Grinderman en natuurlijk Iron Maiden. Het afsluitende feestje wordt verzorgd door A-Trak en de Black Eyed Peas. In de Marquee zijn er onder meer de indierockers van Two Door Cinema Club, de folkies van Fleet Foxes en popprinses Robyn. Opnieuw een goed gevulde festivaldag, met andere woorden. Nog een keertje voluit gaan, Werchter!

(TS en MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content