Werchter Boutique is van start gegaan

© Belga

Het Kortrijkse duo SX heeft op de festivalweide van Werchter de aftrap gegeven van het avondfestival Werchter Boutique.

Het Kortrijkse duo SX heeft op de festivalweide van Werchter de aftrap gegeven van het avondfestival Werchter Boutique. Tijdens deze opener van het festivalgebeuren deze zomer in Werchter zullen drie groepen aantreden. Na SX en Balthazar is het omstreeks 21.30 uur de beurt aan de headliner, de Britse rockgroep Muse.

De organisatoren verwachten op de eerste avond om en bij de 35.000 mensen. Momenteel zijn nog maar enkele duizenden op de festivalweide aanwezig. Volgens de Rotselaarse burgemeester Dirk Claes (CD&V) komt het publiek waarschijnlijk zo laat omdat het een weekdag is en vele festivalgangers er een werkdag op hebben zitten.

Liefst 40 procent van de concertgangers blijkt bovendien afkomstig uit Wallonië. Ondanks het feit dat spoorwegmaatschappij NMBS na het festival extra nachttreinen inlegt en De Lijn extra bussen tussen Leuven en Werchter, staan op dit ogenblik zowel op de E314 als op de gewestwegen Mechelen-Leuven en Vilvoorde-Haacht in de omgeving van Werchter lange files.

Na afloop van het festival wordt vanaf 23 uur de afrit 21 Holsbeek op de E314 volledig afgesloten om de aansluiting op de E314 volledig voor te behouden voor het verkeer afkomstig van Werchter.

Na Werchter Boutique volgt eerst Rock Werchter van 4 tot en met 7 juli met als headliners Green Day, The National, Blur, Kings of Leon, Rammstein, Nick Cave & The Bad Seeds, Editors en Depeche Mode. Op 13 juli is er TW Classic met Bruce Springsteen, Keane, Santana en Blondie. Op 20 juli sluit Roger Waters (ex-Pink Floyd) de Werchterse festivaldagen af met The Wall Live. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content