Werchter Boutique afgelast, Rihanna mag headlinen op Pukkelpop

© Reuters

Omdat Werchter Boutique dit jaar niet door gaat, zal de Anti World Tour van popster Rihanna op 18 augustus halt houden op de Pukkelpopweide. Ze is meteen de eerste naam op de affiche van het festival.

Rihanna, wereldster en bekend van hits als ‘Umbrella’, ‘We Found Love’, ‘FourFiveSeconds’ en ‘Bitch Better Have My Money’, komt naar Pukkelpop.

Het gerucht deed al een tijdje de ronde, nu is het ook officieel: Werchter Boutique op 21 juli – waar Rihanna hoofdact was – wordt dit jaar afgevoerd. De politie vroeg de organisatie het festival te verplaatsen, omdat ze maximale inzet in Brussel moet garanderen naar aanleiding van de nationale feestdag. Een concert op latere datum in Werchter lukte niet. Dus komt ze naar Pukkelpop.

BadGalRiri, zoals ze zichzelf noemt op haar Instagram account, werkte onder andere samen met Drake, Kanye West en Coldplay. Ze is de best verkopende digitale artiest met 210 miljoen digitale tracks op de teller, bracht zeven albums uit op zeven jaar tijd, scoorde dertien nummeréénhits en is de best bekeken artiest op Vevo/YouTube met 7 biljoen views. Vorige week bracht ze haar nieuwe langspeler Anti uit.

De popster neemt Big Sean mee naar Hasselt, een Amerikaanse rapper en Kanye Westprotégee uit Detroit. ‘Met drie albums is hij een perfecte match met Pukkelpop’, klinkt het in een persbericht. The Weeknd, die ook zou concerteren op Werchter Boutique, werd (voorlopig) niet bevestigd.

Tickets

Rihannafans die een kaartje voor het Werchter-concert hadden gekocht, krijgen voor de start van de officiële ticketverkoop toegang tot een exclusieve Rihanna Pukkelpop presale. Wie wil, krijgt zijngeld terug.

Nieuwe namen voor Pukkelpop worden in de loop van maart aangekondigd. Concrete informatie over de ticketverkoop volgt binnenkort

Pukkelpop 2016 vindt plaats van woensdag 17 augustus tot en met zaterdag 20 augustus in Kiewit, Hasselt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content