Weduwe van Bobbejaan Schoepen is overleden

Josée Schoepen, de weduwe van Bobbejaan die een grote invloed had op de carrière van de legendarische Vlaamse zanger, is na een slepende ziekte overleden.

Josée Schoepen, de weduwe van Bobbejaan die een grote invloed had op de carrière van de legendarische Vlaamse zanger, is overleden. Dat meldt de directie van Bobbejaanland, waar Josée ook na de verkoop van het pretpark (in 2004) en de dood van haar echtgenoot (in 2010) bleef wonen.

Josée Schoepen was zelf zangeres toen ze Bobbejaan leerde kennen en zong vaak samen met haar man, maar moest eind jaren 70 stoppen met zingen na problemen met de stembanden. Ze bleef meestal in de schaduw van Bobbejaan, maar zou wel een zeer belangrijke rol gespeeld hebben bij het runnen van Bobbejaanland in het Kempense Lichtaart.

“Ik heb Josée leren kennen als een grote dame”, zegt ook Roland Kleve, huidig directeur van Bobbejaanland. “Een vrouw die van aanpakken wist, die vijf kinderen heeft grootgebracht, en daarnaast een formidabel talent had voor zaken. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Bobbejaan het bij het rechte eind had toen hij onomwonden toegaf dat hij het zonder haar nooit zo ver zou hebben gebracht.”

Kleve geeft aan dat Josée Schoepen destijds onmisbaar was voor het pretpark, en het samen met Bobbejaan tot “een stuk nationaal erfgoed” heeft gemaakt. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content