Wat u moet weten over Grimes, indiekid en het lief van Elon Musk

© .
Jozefien Wouters
Jozefien Wouters Freelancejournaliste

Verdiep u hier in Grimes, stilaan de Kanye West van de indiekids, en wordt instant expert.

DE FEITEN

Het is alweer van Art Angels (2015) geleden dat Grimes nog een plaat heeft uitgebracht, maar in de tussentijd heeft ze zich aardig in the picture weten te houden. Een selectie: ze werkte mee aan de soundtrack van Suicide Squad, hielp Janelle Monáe met haar veelbesproken muzikale ode aan de vagina Pynk, sloeg de handen in elkaar met K-pop-girlband Loona en de Amerikaanse Hana, kondigde twee nieuwe albums aan en lekte een tracklist met werktitels als Thats What the Drugs R 4 en Nymphs at Versailles.

Blijkbaar leerden Grimes en Musk elkaar kennen dankzij een of andere obscure woordspeling op Twitter

Verder vond ze een nieuw muziekgenre uit, ‘faé’, dat ze omschrijft als ‘de kinderen die leven aan het einde van de wereld en kunst maken over leven met de kennis dat de aarde de mensheid niet veel langer kan ondersteunen’. Artiesten die Grimes klasseert onder die noemer: Fever Ray, Cardi B en Mitski. En dan schrijft ze ook nog een roman, al moeten we ‘de eerste 20 à 25 jaar niets goeds verwachten’.

Maar het meestbesproken Grimes-moment tot nu toe? Haar nieuwe lief. Toen ze vorige maand op het prestigieuze Met Gala verscheen met Elon Musk, stond het internet in lichterlaaie. De idealistische Grimes, die tot voor kort nog met ‘anti-imperialist’ pronkte in haar Twitterbiografie, zwicht voor de man die Mars wil koloniseren met zijn SpaceX? Fans van de Canadese popster bleven gedesillusioneerd en vol vragen achter, aandeelhouders vroegen zich vooral af wie die rare goth aan de zijde van Musk was. Blijkbaar leerden de twee elkaar kennen dankzij een of andere obscure woordspeling op Twitter die zelfs wij niet uitgelegd krijgen.

En toen werd het nog gekker. Nog geen twee weken later deed Grimes, née Claire Boucher, een aankondiging op Twitter. ‘Ik ga officieel mijn naam laten veranderen van Claire naar ‘c’, als in de snelheid van licht. Dat zal veel beter zijn.’ Waarna ze specifieerde dat het een kleine letter in italics moet zijn. Naar eigen zeggen was ze al langer van plan haar naam te veranderen en was het Musk die haar erop wees dat haar bijnaam ‘c’ een prima alternatief is. O ja, waren we bijna vergeten te melden: Grimes lispelt. Alles wijst erop dat Grimes de weg een beetje kwijt is.


Wat u moet weten over Grimes, indiekid en het lief van Elon Musk
© Getty Images


DE TRIVIA

  • Grimes droeg op het Met Gala een choker die verdacht veel op het Tesla-logo leek. Iets dat Elon Musk later op Twitter ontkende.
  • Mag u binnenkort naar alle waarschijnlijkheid verwachten: een ‘superdonkere heavy ballad die ook een seksmetafoor is over met een balrog (een monster uit The Lord of the Rings, nvdr.) vechten in het middelpunt van de aarde’ en een ‘elfenversie van de Trainspotting-soundtrack’.
  • Verder nog in de pijplijn volgens Grimes’ Instagram-account: een samenwerking met de fictieve YouTube-persoonlijkheid Poppy (die debuteerde met een filmpje waarin ze tien minuten lang ‘I’m Poppy’ zegt).
  • Naast muzikant, producer, visual artist, bekend lief en aspirant-schrijfster is Grimes ook een fervent gamer. Het bewijs vindt u online: een livestream van Grimes die Bloodborne speelt op PlayStation 4 terwijl ze vragen van fans beantwoordt. Iemand vroeg of ze de game Dark Souls zou samplen op haar volgende album. Haar antwoord: ‘Nee, maar ik heb wel een song specifiek bedoeld om Dark Souls op te spelen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content