Wat u moet weten over de comeback van Christina Aguilera

© .

Helaas is timing niet Christina’s ding.

DE FEITEN

Christina Aguilera heeft deze maand haar comeback gemaakt. Na jaren van teasen en dan weer uitstellen bracht ze op 15 juni eindelijk Liberation uit, zes jaar na voorganger Lotus. Alleen lijkt niemand dat te hebben opgemerkt. Een dag later kwam er namelijk onverwachts nog een plaat uit: die van Beyoncé en Jay-Z. Een pijnlijke anticlimax voor Xtina. Alweer.

Wat u moet weten over de comeback van Christina Aguilera
© .

Het zat de popprinses de afgelopen jaren niet mee. Na haar grote succes in de noughties liet de robotachtige sound op haar album Bionic (2010) de fans koud, de sound van opvolger Lotus (2012) nog meer. En toen viel het stil. Christina Aguilera, What The Fuck Are You Doing? vroeg BuzzFeed zich vorig jaar nog af. Het antwoord: jureren in The Voice, acteren in Burlesque en The Emoji Movie, de woorden van het Amerikaanse volkslied door elkaar halen tijdens de Super Bowl en een slecht onthaalde ode aan Whitney Houston brengen tijdens de AMA’s. Verder maakte ze haar fans kwaad door reclame te maken voor Oreo (‘WE WANT MUSIC, NOT OREOS!’). En dan waren er nog een scheiding en een arrestatie voor openbaar dronkenschap.

Dat de familie Carter met alle aandacht ging lopen, was dus een tikje dirrty. ‘Let a girl have a moment’, reageerden de fans. De rest van het internet ging gretig aan de slag met memes met in de hoofdrol een Christina die boos naar Beyoncé belt, wenend in bed ligt en haar spullen inpakt en vertrekt. En zo reikt Xtina’s comeback niet veel verder dan wat ophef over haar zoveelste metamorfose. In maart creëerde ze namelijk rumoer door haast onherkenbaar en zonder make-up op de cover van Paper Magazine te verschijnen. Helaas voor Xtina kunnen zelfs haar opvallendste looks het anno 2018 niet opnemen tegen Queen B.

Wat u moet weten over de comeback van Christina Aguilera


DE TRIVIA

Wat u moet weten over de comeback van Christina Aguilera
  • Dat mensen destijds raar opkeken van Bionic was niet zo gek. Aguilera kondigde op voorhand aan dat het album een nieuwe kant van haar zou tonen, aangewakkerd door haar prille moederschap. Om vervolgens als eerste Not Myself Tonight te releasen, een nummer met een sm-videoclip. Niet bepaald wat u verwacht bij een ode aan het moederschap.
  • In Thailand mag Christina het al langer vergeten. In de videoclip van Dirrty hangen Thaise posters met, zo bleek na vertaling – achteraf -, de boodschappen ‘Thailand’s Sex Tourism’ en ‘Young Underage Girls’. Daar konden ze niet om lachen.
  • Met Maria en Accelerate staan op haar nieuwe album Liberation twee tracks geproducet door Kanye West. Een tijdje geleden zou dat op applaus worden onthaald, maar intussen is Kanye de weg een beetje kwijt. Twee dagen voor Xtina met Accelerate haar comebacksingle dropte, insinueerde hij in een interview dat slavernij een keuze was. Timing is écht niet Christina’s ding.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content