Wat is er dit jaar nieuw of veranderd op Rock Werchter?

© Rock Werchter

We staan voor de start van een van de grootste festivals van de zomer en de weide en het dorp Werchter is weer helemaal klaar om alle feestvierders te ontvangen. Maar wie al een keer langs het festivalterrein gepasseerd is, heeft ongetwijfeld opgemerkt dat er enkele dingen veranderd zijn ten opzichte van de vorige jaren. Wij lijsten ze even voor u op.

Een nieuw welkomstbord: wie de wei van Werchter wil betreden, gaat binnen langs de traditionele ingang. Hier zullen de bezoekers al meteen merken dat er een verschil is met vorig jaar. Het welkomstbord is gloednieuw, gestroomlijnd en modern. Hiermee wil Rock Werchter de festivalgangers alvast goed op weg zetten om op de weide een fijne tijd te beleven.

Kunst op de wei: gloednieuw op de weide dit jaar zijn de ‘North West Walls’ van niemand minder dan de Belgische kunstenaar Arne Quinze. Hij plaatste een aantal containers op elkaar en liet enkele street-art kunstenaars zich uitleven op de buitenkant van de containers. Het resultaat is een knotsgekke toren van containers op een groene wei, wat een surrealistisch beeld geeft. De organisatie van het festival wil de bezoeker ook een kunstbeleving geven. De kunstinstallatie zal ook na afloop van het festival blijven staan. Elk jaar zullen er wel nieuwe street-art kunstenaars zich op de containers mogen uitleven.

Om deze kunstinstallatie een plek te kunnen geven, heeft Rock Werchter wel een deel van het bos, dat het festivalpark afsloot van de steenweg, moeten kappen. Hierdoor is de capaciteit van het festival, wat betreft het aantal festivalgangers, nog vergroot.

Fietsenstalling op nieuwe plek: een verandering van een meer praktische aard is de verplaatsing van de fietsenstalling van het midden van het dorp, naar een plekje vlakbij het festival langs de steenweg. Dit zal de dorpskern van Werchter een stuk rustiger maken en de festivalgangers zitten meteen ook dichter bij de festivalweide.

Een nieuwe camping: The Hive. Helemaal nieuw dit jaar is de camping ‘The Hive’. Deze camping wordt uitgebaat door de organisatie van Rock Werchter zelf en zal verschillende activiteiten aanbieden aan de kampeerders en zal net dat tikkeltje meer luxe hebben. Deze camping gaat als eerste open (op woensdag 03 juli) en wie eerst aankomt, mag op de camping. Vol is vol en wie ’te laat’ is wordt doorverwezen naar de andere, naburige campings. Maar wie de kans krijgt om op ‘The Hive’ te kamperen, kan genieten van verschillende extra faciliteiten. Zo zijn er meer douches, meer wc’s en meer waterkraantjes. Daarnaast kan je de weide bereiken via deze camping met een ‘fastlane bandje’ waardoor je niet moet gaan aanschuiven aan de hoofdingang. Bovendien is er ook gratis wifi en meer groen. Het mag duidelijk zijn: wie houdt van een beetje meer luxe op de camping, moet vanaf nu in The Hive zijn.

Volg de kwartfinale van het WK op een groot scherm op de wei: zaterdag 5 juli is het tijd voor de match van België tegen Argentinië (om 18.00uur) en er is ook nog de match Nederland-Costa Rica om 22.00 uur. Beide matchen zullen worden uitgezonden op verschillende grote schermen, verspreid over de weide. De concerten die op dat moment aan de gang zijn, zullen hier geen hinder van ondervinden. (Toch vroeg Triggerfinger om hun show te verplaatsen, aangezien ze juist om 18.00 uur spelen op de mainstage, maar ook bang zijn dat ze voor een lege weide zullen staan door de voetbalgekte). Ook buiten de wei, op de camping ‘The Hive’, kan je terecht voor voetbalmatchen van het WK (op 4 en 5 juli), waar iedereen kan gaan kijken.

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content