Wat als een topregisseur een videoclip van Kanye West analyseert? (video)

. © Twitter

Bekijk hier wat de legendarische Duitse filmregisseur Werner Herzog van Kanye Wests videoclip ‘Famous’ denkt.

Donald Trump, Bill Cosby, Rihanna, Kim Kardashian: allemaal liggen ze in de clip van Famous naakt bij Kanye West in bed. Een geniaal idee, volgens Yeezy zelf. Maar wat vindt een gevierd regisseur daar nu eigenlijk van?

De Amerikaanse nieuwssite The Daily Beast vroeg het aan de Duitse beeldenstormer Werner Herzog, bekend van films als Aguirre, der Zorn Gottes (1972), Nosferatu: Phantom der Nacht (1979) en Fitzcarraldo (1982).

Werner Herzog
Werner Herzog

En die is zowaar onder de indruk. ‘De rapper geeft je de kans om je eigen verhaal bij deze clip te verzinnen’, vindt Herzog, die vooral gefascineerd is door de doppelgängers in de video. ‘Het is interessant om na te gaan denken over wat deze mensen bij elkaar heeft gebracht, bijvoorbeeld.’ Mocht Kanye met deze clip bij de regisseur komen solliciteren voor een van zijn filmlessen, dan zou die Yeezy zeker toelaten, geeft Herr Herzog nog mee.

Geestig om zien ook hoe de Duitse regisseur geen flauw benul heeft van wie Kanye is, en hem op een gegeven moment gewoon ‘Kane’ noemt.

(JVDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content