Voorbeschouwing Rock Werchter

De reporters van Knack Focus trotseren vier dagen lang de naar frituurlucht, verschaald bier en puberzweet meurende menigte, en sjokken van Main Stage naar Pyramid Marquee en terug om het muzikale gedruis in woord, beeld en, welja, behoorlijk wat subjectiviteit vast te leggen.

Rock Werchter steekt ook na meer dan dertig edities de lont aan het kruitvat dat ‘zomer’ heet. Voor studenten het verlossende signaal om eindelijk die cursus Statistiek ritueel te verbranden, voor de werkende medemens om alle opgekropte frustraties in één of ander meezingbaar refrein uit het moegewerkte lijf te persen.

Niets van dat alles voor de reporters van Knack Focus: zij trotseren vier dagen lang de naar frituurlucht, verschaald bier en puberzweet meurende menigte, en sjokken van Main Stage naar Pyramid Marquee en terug om het muzikale gedruis in woord, beeld en, welja, behoorlijk wat subjectiviteit vast te leggen. Gun het hen, ’t is toch een beetje vakantie voor iedereen.

Akkoord, de affiche oogt dit jaar even cutting edge als de gemiddelde stuiterbal – laat het grimmige indiehiphopcollectief OFWGKTA oftewel Odd Future Wolf Gang Kill Them All, dat Rock Werchter 2011 zelfs op gang mag trappen, de uitzondering heten. Maar Werchter heeft dan ook nooit gediend om moeilijk te doen.

Feestjes der herkenning, dáárop bent u in massale aantalen gebrand. En onder meer Elbow, PJ Harvey, Portishead, Arsenal, Kings Of Leon, Fleet Foxes en wel heel zeker Coldplay zullen die volgaarne voor u bouwen.

De anciens onder u zullen dan misschien foeteren dat Faithless, toch een beetje Hermans Huisorkest van het jongste decennium, voor een keertje niét op de affiche prijkt – en dat nog wel in het jaar van de afscheidstournee. Maar je kunt niet alles hebben.

Omdat onze recensenten ook maar mensen zijn zullen ze, programma in de hand, keuzes moeten maken. Zich nu eens naar de eerste rij boksen als ze een artiest hoog hebben zitten, dan weer naar een uithoek van de weide vluchten als het aanbod van het moment er hen toe dwingt. U botst de komende vier dagen wel eens tegen hen op, dat kan niet anders. Wie trakteert eerst?

Vincent Byloo en Kurt Blondeel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content