Vooralarm medisch interventieplan van kracht voor Summerfestival

© BELGA

Op de Antwerpse Linkeroever is het sinds vrijdagmiddag lang aanschuiven geblazen voor de kampeerders van Summerfestival, het tweedaagse dancefestival dat zaterdag van start gaat. Door de hitte kwamen verschillende personen in moeilijkheden in de wachtrij. Als preventieve maatregel is daarom het “vooralarm” van het medisch interventieplan opgestart.

Dat vooralarm houdt in dat er wordt nagegaan wie beschikbaar is als bijkomende hulpverlener van het Rode Kruis, om extra capaciteit te kunnen inzetten en om de hulpverleners op het terrein de kans te geven om meer te kunnen pauzeren en verkoeling op te zoeken.

Overlast beperken

Naar schatting 65.000 festivalgangers zakken dit weekend af naar het nieuwe festivalterrein aan Middenvijver op Linkeroever. De camping zal drie nachten lang 15.000 mensen herbergen en ligt pal naast het festivalterrein om de overlast voor de buurt te beperken. Om diezelfde reden vindt er vrijdagavond ook al een preparty plaats die de jongeren op het terrein moet houden. Heel wat kampeerders wilden dat duidelijk niet missen en trokken vrijdag al vroeger dan verwacht naar de festivalzone, wat tot lange wachttijden onder de loden zon leidde. Rond 17 uur was volgens de organisatie 85 procent van de kampeerders ingecheckt.

Extra maatregelen

Naast het vooralarm neemt de festivalorganisatie de komende dagen nog verschillende maatregelen in het kader van de hittegolf. Zo zijn er extra gratis watervoorzieningen op de camping, extra schaduwplekjes en twee vernevelingssytemen die duizend liter water per uur verspreiden. Op de affiche van Summerfestival staan dit weekend bekende dj’s als Hardwell, Nicky Romero en Robin Schulz. De volledige line-up staat op www.summerfestival.be.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content