Vooral vrouwen genomineerd voor Grammy Awards

© Reuters

Vrouwen boven in het lijstje genomineerden die voorlopig al bekend zijn om een Grammy Award in de wacht te slepen, zowat de belangrijkste muziekprijs ter wereld.

In de categorie “Record of the Year” nemen liefst vier vrouwen het tegen mekaar op, allemaal met een stevige R&B-stempel. Het gaat om Taylor Swift (“Shake It Off”), oudgediende Sia (“Chandelier”) en de jonkies Iggy Azalea (“Fancy”) en Meghan Trainor (“All About That Bass”).

Enige man in die categorie is de Brit Sam Smith met zijn ballade “Stay With Me”. Sam Smith is wel de veelvraat in nominaties: in de categorie “Best Pop Solo Performance” kijkt hij Taylor Swift opnieuw in de ogen, naast Pharrell Williams. En de 22-jarige Smith is ook een van de favorieten voor “Best Vocal Album”, waar hij het onder meer opneemt tegen Katy Perry en de groep Coldplay. Daarnaast maakt hij een goede kans om als “beste nieuwkomer” uitverkoren te worden.

De meervoudige Grammy-winnaars Beyonce (“Beyonce”) en Pharrell Williams (“Girl”) bekampen mekaar in de categorie “Best Urban Contemporary Album”, waar ze onder meer moeten afrekenen met Chris Brown (“X”).

In de categorie “beste rocksong” worden de Black Keys (“Fever”), Ryan Adams (“Gimme Something Good”), Jack White (“Lazaretto”), Beck (“Blue Moon”) en Paramore (“Ain’t It Fun”) de arena ingestuurd.

De Recording Academy loste de nominaties mondjesmaat via de sociale netwerken, om zo de spanning te vergroten. De Grammy’s worden op 8 februari 2015 uitgereikt in Los Angeles.

(Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content