Volg zaterdag live de uitreiking van de MIA’s

Op zaterdag 8 februari is het weer tijd voor de MIA’s. Volg de prijsuitreiking van de Vlaamse muziekindustrie live op KnackFocus.be.

Volg de uitreiking van de Mia’s live op KnackFocus.be op zaterdag 8 februari vanaf 20.00u.

Zaterdag 8 februari is het weer tijd voor de MIA’s, de jaarlijkse prijsuitreiking van de Vlaamse muziekindustrie. Stromae is met zeven nominaties de grote favoriet. Tijdens de liveshow kunnen kijkers ook stemmen voor de Hit van het jaar. Rocco Granata is al zeker van de Lifetime Achievement Award.

Muzikaal Vlaanderen zakt zaterdag af naar Vilvoorde voor de Music Industry Awards. Sam De Bruyn en Natalia zullen de liveshow samen presenteren. Stromae is topfavoriet met zeven nominaties. Maar ook Daan (vijf keer), Flip Kowlier (vier keer) en Trixie Whitley (drie keer) zijn kanshebbers op verschillende beeldjes.

Verder maken ook gevestigde waarden als Ozark Henry, Axelle Red, Hooverphonic, Goose, Clouseau en Natalia zich klaar voor dé avond van de Vlaamse muzieksector. Net als enkele MIA-nieuwkomers zoals Flying Horseman, Jonas Winterland, Coely, Compact Disk Dummies, Robby Longo en Slongs Dievanongs.

Wie met welke awards naar huis gaat, hangt af van de muzieksector en van het publiek. Kijkers kunnen zaterdag nog stemmen voor de Hit van het Jaar. Ze konden dat eerder in negen andere categorieën, waaronder Alternative, Doorbraak, Pop en Solo Man/Vrouw. De muzieksector heeft het voor het zeggen in de categorieën Album, Artwork, Auteur-Componist, Live Act, Muzikant en Videoclip.

Eén winnaar staat al vast: Rocco Granata. Hij mag de Lifetime Achievement Award ophalen. De keuze voor Rocco Granata werd gemaakt door VRT en Muziekcentrum Vlaanderen. De geïmmigreerde Italiaan scoorde zo’n vijftig jaar geleden een wereldhit met ‘Marina’. Vorig jaar werd hij al in de kijker gezet met de film ‘Marina’ van Stijn Coninx. (PS/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content