Vlaamse regering geeft 300.000 euro voor Music for Life

Net als de voorbije jaren geeft de Vlaamse regering ook dit jaar 300.000 euro voor de Studio Brussel-actie Music for Life. Het geld zal dienen voor een project van het Rode Kruis in Malawi.

Net als de voorbije jaren geeft de Vlaamse regering ook dit jaar 300.000 euro voor de Studio Brussel-actie Music for Life. Die actie staat dit jaar in het teken van de bestrijding van diarree, de meest voorkomende doodsoorzaak bij kinderen.

Project in Malawi

Het geld van de Vlaamse regering zal dienen voor een project van het Rode Kruis rond hygiëne, water en sanitair in het district Kasungo in Malawi. Malawi is een van de partnerlanden van Vlaanderen op het vlak van ontwikkelingssamenwerking. Het project mikt onder meer op de realisatie van bijkomende waterputten en het heractiveren van niet-functionerende putten.

“Music for Life is de voorbije jaren uitgegroeid tot een enorm succes”, zegt Vlaams minister-president Kris Peeters. “Deze actie heeft de Vlamingen massaal aangezet tot solidariteit met de rest van de wereld. Ik ben blij dat ook wij als Vlaamse regering jarenlang ons steentje hebben kunnen bijdragen en ik hoop dat deze allerlaatste keer de successen van vorige edities nog zal overtreffen”, aldus Peeters.

Music for Life loopt nog tot zaterdagavond. Dan eindigt de zesde en laatste editie met een slotshow in Antwerpen. Vorig jaar leverde de liefdadigheidsactie het recordbedrag van 5.020.747 euro op.(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content