Vlaamse Opera uitgenodigd op Edinburgh Festival

© Annemie Augustijns

Voor het eerst in zijn geschiedenis mag de Vlaamse Opera aantreden op het prestigieuze festival.

Het Edinburgh International Festival (EIF) heeft de Vlaamse Opera uitgenodigd om zijn voorstelling ‘Semiramide’, die in december en januari in Antwerpen en Gent te zien was, in augustus op de planken te brengen. Tijdens de maand augustus trekt de Schotse hoofdstad met zijn talrijke kunstenfestivals elk jaar zo’n 2 miljoen cultuurliefhebbers aan.

“Deze uitnodiging bewijst de groeiende wereldwijde waardering op het hoogste niveau die ons huis heeft gekregen in de voorbije twee jaar”, stelt intendant Aviel Cahn. “We zijn dan ook enorm trots dat we met ons orkest, koor en technisch personeel worden uitgenodigd op dit belangrijke festival. Zo’n 150 mensen van ons personeel zullen op tournee zijn.” Om die hele verhuis in goede banen te leiden is het operahuis al volop bezig met de voorbereidingen.

Rossini’s ‘Semiramide’ vertelt het verhaal van de gelijknamige mythische koningin van Babylon die haar echtgenoot Nino vermoordt en verliefd wordt Arsace. Die blijkt echter haar doodgewaande zoon te zijn die de moord op zijn vader moet wreken…

De regie is in handen van Nigel Lowery, Alberto Zedda neemt de muzikale leiding op zich. De Griekse Myrto Papatanasiu neemt de titelrol ook in Edinburgh voor haar rekening.

Elien Haentjens

Semiramide, op 25 en 27 augustus op het Edinburgh International Festival.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content