Vlaamse artiesten boycotten Radio 2

De Vlaamse artiesten Willy Sommers, Luc Steeno en Sergio willen niet meer opdraven in uitzendingen van Radio 2, omdat die zender hun muziek weigert te draaien.

Dat schrijven Het Belang Van Limburg en Gazet Van Antwerpen. De VRT heeft de belangenvereniging van Vlaamse Podiumartiesten (VLAPO) uitgenodigd voor een gesprek.

Een aantal artiesten is verontwaardigd dat Dirk Somers van Radio 2 het Vlaamse schlagergenre bestempelde als ‘niche’.

Nieuwe zender

“Ik heb zopas nog een Schlagerfestival gepresenteerd in Aalst en daar waren 3000 mensen. Drie vierde was tussen 20 en 40 jaar”, zegt VLAPO-voorzitter Jo De Clercq. “De VRT moet een nieuwe radiozender opzetten waarmee dat publiek bediend wordt.”

Volgens De Clercq is Radio 2 opgeschoven naar het voormalige Radio Donna. Hij klaagt ook dat veel Vlaamse muziek ’s nachts of in andere daluren gedraaid wordt om de quota uit de beheersovereenkomst te halen.

Passen voor Radio 2

VLAPO adviseert artiesten die niet gedraaid worden op Radio 2 om te passen voor optredens van de radiozender. Willy Sommers, Luc Steeno en Sergio willen alvast niet meer meedoen aan uitzendingen met publiek zoals “En nu serieus” en “Het muziekcafé.” (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content