Vlaams minister Gatz over Luc De Vos: ‘rebel met franke bek en snedig verstand’

De Vlaamse rockgroep Gorki heeft in de Gentse Vooruit zijn nieuwe cd voorgesteld, de negende al. "Voor de rijpere jeugd", heet de plaat. Er staan nostalgische nummers op over de jaren '70 en de jeugd van zanger Luc De Vos. © BELGA

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) betuigt zondagochtend zijn medeleven bij het onverwachte overlijden van Luc De Vos, “een van de grootste Vlaamse rock-iconen”.

“De Vos heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op de Nederlandstalige muziekscene sedert de jaren negentig”, klinkt het in een persbericht. “Hij bracht eenvoudige, herkenbare en toch diepzinnige teksten die jong en oud in Vlaanderen raakten.”

Woordenkunstenaar

“De manier waarop Luc De Vos met woorden kon spelen deden weinigen hem na”, stelt Gatz. “Als rockmuzikant, maar ook als columnist en schrijver, zette hij onvergetelijke teksten op papier.”

Rebel

De Vlaams minister noemt De Vos “een rebel met een franke bek en

een snedig verstand”. “Een soms ongepolijst rockartiest die ook snel

een gerespecteerde plaats verwierf in de literaire milieus. Zijn Gentse coloriet liet hij nooit afbladeren. Met tijdloze liedjes als ‘Mia’, ‘Lieve kleine Piranha’ en ‘Anja’ leeft hij verder in ons collectieve geheugen.”

Minister Gatz wenst familie, vrienden en kennissen van Luc De Vos veel sterkte.

Volkse held

Ook Jan Briers, de gouverneur van Oost-Vlaanderen, reageert zondag nog op het onverwachte overlijden van de 52-jarige Gorki-zanger. “De volkse held en vriend van iedereen is er niet meer. @Stadgent rouwt voor Luc De Vos”, schrijft Briers op Twitter. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content