Vijftig jaar Rolling Stones: Keith Richards kondigt nieuwe optredens aan

© Reuters

De legendarische Rolling Stones-gitarist Keith Richards heeft op de vijftigste verjaardag van de rockgroep nieuwe concerten aangekondigd: ‘Ik denk dat het zeker zal gebeuren.’

Op de vijftigste verjaardag van de Rolling Stones heeft gitarist Keith Richerds nieuwe optredens van de band aangekondigd. Er hebben “een paar repetities” plaatsgevonden, verklaarde hij aan de Britse omroep BBC. “Ik denk dat het zeker zal gebeuren”, voegde hij er aan toe. “Maar wanneer? Dat kan ik niet zeggen.”

De afgelopen maanden waren al meerdere geruchten de wereld in gestuurd over een mogelijke jubileumtournee van Keith Richards, zanger Mick Jagger, drummer Charlie Watts en gitarist Ron Wood. “We zijn samengekomen en het voelde goed aan”, zegt Richards daar nu over.

50ste verjaardag

The Rollin’ Stones – toen nog zonder de letter “g” in de groepsnaam en met een iets andere bezetting – traden op 12 juli 1962 voor het eerst op in de Londense Marquee Club in Londen. Die dag geldt dan ook als de oprichtingsdatum van de groep, die later wereldberoemd werd dankzij klassiekers als “(I Can’t Get No) Satisfaction” en “Paint It Black”.

De laatste wereldtournee van de Stones – “A Bigger Bang” – eindigde in 2007 in Londen. De band had toen meer dan twee jaar lang gespeeld, voor in totaal meer dan 4,5 miljoen mensen uit 32 landen. De ticketverkoop leverde 558 miljoen dollar (454 miljoen euro) op. Volgens BBC ging het op dat moment om de meest wintstgevende tournee ooit. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content