Vijf nieuwe namen voor Dranouter Festival

© Toon Bronselaer @ Flickr

Ozark Henry, The Jayhawks, The Leisure Society, Scott Matthews en C.W. Stoneking zakken deze zomer af naar de weidse velden in het Heuvelland. Zij spelen er van 4 tot 7 augustus ten dans op het festivalterrein van Dranouter.

Ozark Henry (Piet Goddaer) moet van alle nieuwe namen het minst ver reizen om zijn ding te doen op het podium van Dranouter. De Belg, bekend van ‘Sweet Instigator’ en recent nog ‘This one’s for you’, komt op het festival zijn nieuwste plaat ‘Hvelreki’ voorstellen.

Opmerkelijkste gasten voor de 37e editie van Dranouter Festival – de tweede zonder folk in de naam – is de Amerikaanse band The Jayhawks. De band staat onder leiding van songwriter Mark Olson, die onlangs nog het solo-album ‘Many Colored Kite’ uitbracht.

The Leisure Society, op hun beurt, vertegenwoordigt de Britse folkrock met makkelijk hoorbare invloeden van Fleet Foxes. Hun grootste wapenfeit was het album ‘The Sleeper’ dat dateert uit 2009.

De swing en jazz van tijdens het interbellum zal vertegewoordigd zijn in de persoon van C.W. Stoneking. Ook de jonge Britse singer-songwriter Scott Matthews tekent present op het Dranouter Festival.

Tickets, een handig blokkenschema en praktische informatie over Dranouter Festival vind je hier.


Pieter Devriese

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content