Vijf Belgen in halve finale Koningin Elisabethwedstrijd voor zang

© Belga

Vijf van de zes Belgen die deelnemen aan de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang gaan door naar de halve finale.

Dat heeft juryvoorzitter Arie Van Lysebeth bekendgemaakt in Flagey. Vierentwintig kandidaten strijden op 18, 19 of 20 mei voor een plaats in de finale.

De Belgische halve finalisten zijn Charles Dekeyser (bas), Jodie Devos (sopraan), Anna Pardo Canedo (sopraan), Sheva Tehoval (sopraan) en Ivan Thirion (bariton). Daarnaast is ook de Belgisch-Zwitserse Chiara Skerath (sopraan) een van de 24 halve finalisten, aldus Cobra.be, de cultuurwebsite van VRT. De Belg Guillaume Houcke (contratenor) kon geen plaats in de halve finale veroveren.

Een internationale jury screende half februari 214 dvd’s uit de hele wereld, waaruit 73 kandidaten geselecteerd werden voor de eerste publieke ronde in Flagey in Brussel. Uiteindelijk namen 64 kandidaten, 50 mannen en 14 vrouwen, van 26 verschillende nationaliteiten deel aan die ronde.

De 24 halve finalisten die werden geselecteerd, treden op 18, 19 of 20 mei op. Op 20 mei wordt dan bekendgemaakt welke 12 kandidaten door mogen naar de finale, die plaatsvindt van 28 tot 31 mei.

De vorige wedstrijd voor zang vond in mei 2011 plaats. Toen werd de Belgische tenor Thomas Blondelle tweede. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content