Vierde editie Week van de Klank in Brussel

Op 24 februari gaat het gratis festival De Week van de Klank van start. De hele week lang vinden in onze hoofdstad verschillende evenementen rond klank en geluid plaats.

De Week van de Klank wil meer zijn dan een festival. Het doel is om van deze week een maatschappelijk gebeuren te maken en het publiek te sensibiliseren rond het thema van klank en geluid. Tot zondag 2 maart zijn er lezingen, concerten, geluidsinstallaties, workshops en performances op verschillende locaties in Brussel. Zowel muzikanten als radiomedewerkers, geluidkunstenaars, onderzoekers en gehoorspecialisten komen langs.

Op de eerste avond van het festival is er een vernissage van Keith Rowe en Jacques Fochsia. Rowe is naast gerenommeerd improvisatiemuzikant ook beeldend kunstenaar. De KK Gallery in Brussel toont één van zijn installaties waaruit zijn fascinatie voor radio blijkt en waarbij de Britse muzikant het werk op de openingsavond live zal voorzien van klankmanipulatie. Improvisator en radiokunstenaar Jacques Fochsia brengt er een live performance van unieke soundscapes gecreëerd door een mengpaneel, elektronica en twee stokoude radio’s. Hierna is de opstelling te bezichtigen als installatie.

Recorders

Woensdagavond is er een optreden van de Belgische indiepopband Recorders. De Brusselaars stonden al in het voorprogramma van The Fratellis in het Verenigd Koninkrijk en wisten voor hun debuutplaat ‘Above The Tide’ die op 1 maart uitkomt, producer Tony Hoffer (The Kooks, Phoenix, Beck) te strikken.

Tijdens deze vierde editie van de Week van de Klank staan Fabrizio Cassol en Max Vandervorst centraal. Saxofonist en jazzcomponist Cassol tekent voor de opening met ‘Conference of the Birds’. Voor dit project werkte hij samen met jonge muzikanten en filmmaker Maxime Pistorio rond het dierlijk instinct en de relatie tussen stad en natuur. Eregast Vandervorst – die muzikant en instrumentenbouwer is – sluit het festival af met een optreden met zelfgemaakte muziekobjecten.

De evenementen zijn verspreid over een tiental locaties in Brussel. Toegang is gratis maar je reserveert best op voorhand. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content