Vier Belgische festivals genomineerd voor Europese Festival Awards

Tomorrowland © Wouter Van Vaerenbergh

Feest in het Park, Rock Werchter, Your’in en Tomorrowland maken kans op een Europese Festival Award. Stromae is genomineerd in drie categorieën.

Meer dan één miljoen muziek- en festivalfans uit 35 verschillende landen brachten een stem uit in zes verschillende categorieën: best major, best medium sized, best small, best new, best indoor en best line-up. Liefst 27 Belgische festivals deden een gooi naar een nominatie in één van deze categorieën.

Vier Belgische festivals, maar ook twee promotors en één Belgische artiest, maken nog kans op een award. Zo is Rock Werchter genomineerd in twee categorieën: best line-up en best major. In die laatste categorie krijgt het de concurrentie van het dancefestival Tomorrowland.

In de categorie best small festival maakt Feest in het Park (in Oudenaarde) voor het eerst kans op een prijs en tot slot werd het eendaagse jongerenfestival Your’in genomineerd in de categorie best new festival.

Ook Stromae verzilverde drie nominaties op de shortlist. De Brusselaar maakt kans op een award voor beste headliner, beste nieuwkomer en beste festival anthem. Daarnaast werden in de categorie best promotor het Belgische ID&T en Live Nation genomineerd.

De winnaars worden volgend jaar, op 14 februari, bekendgemaakt tijdens het Eurosonic Noorderslag Festival in het Nederlandse Groningen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content