Videoclip van Kanye West veroorzaakt epilepsie-aanvallen

De videoclip van Kanye Wests laatse single ‘All Of The Lights’ kan epilepsie-aanvallen veroorzaken. Dat staat te lezen in het onderschrift van de YouTubevideo: ‘Viewer discretion is advised’.

De achterban van Kanye West bestaat uit zowel lovers als haters, dat staat ondertussen wel vast. Maar na het releasen van de videoclip ‘All Of The Lights’, uit het album ‘Beautiful Dark Twisted Fantasy’ lijkt die laatste groep zich nog wat aan te dikken.

Sinds de videoclip van ‘All Of The Lights’ op YouTube werd gezet stroomden heel wat klachten binnen bij Epilepsy Action, Groot-Brittanniës grootste epilepsiefonds. Surfers die epileptische aanvallen hadden gekregen na het bekijken van de clip wilden dat de clip zo snel mogelijk van het net werd gehaald.

In eerste instantie gebeurde dat ook, maar in overleg met West staat ze nu terug online. Al valt in het onderschrift wel een waarschuwing te lezen: ‘This video has been identified by Epilepsy Action to potentially trigger seizures for people with photosensitive epilepsy. Viewer discretion is advised’.
Hieronder nog eens de omstreden clip van ‘All Of The Lights’. Een gewaarschuwd man …

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Pieter Devriese

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content