Video: Songs van Pink Floyd gesublimeerd in trailer ‘Darkside’

© GF

De Britse animatiestudio Aardman, bekend van Wallace en Gromit, heeft een trailer gelanceerd voor het radiodrama ‘Darkside’ van Tom Stoppard, gebaseerd op het album ‘Dark Side of the Moon’.

‘Dark Side Of The Moon’, het achtste studioalbum van Pink Floyd, kwam in 1973 uit, stond 741 weken in de hitparade en werd één van de bestverkopende ooit. Om die release te herdenken, heeft de 76-jarige Britse toneelschrijver Tom Stoppard een radiodrama over het legendarische plaat gemaakt. Zelf omschrijft hij het stuk als een filosofische komedie. ‘About Time’-acteur Bill Nighy en Rufus Sewell die de superheld Ethics Man vertolkt, zitten in de cast. De radiozender BBC 2 zal zijn oeuvre onder de noemer ‘Dark Side’ op 26 augustus uitzenden.

”Dark Side of the Moon’ is de ultieme meeslepende luisterervaring’, zegt James Robinson, producer van het BBC-werk. ‘Je zet je hoofdtelefoon op, je opent je oren, en je reist ver weg.’ ‘Het is interessant om te weten welke trip Tom Stoppard beleeft. Tom is een grote Pink Floyd-fan. Het onderwerp heeft zijn verbeelding echt aangewakkerd.’

Het ‘fantastische en psychedelische’ verhaal bevat uiteraard muziek uit de cultplaat, zoals ‘Money’, ‘Time’ en ‘The Great Gig in the Sky’. ‘Maar ook de emotionaliteit die in de nummers zitten’, zegt Stoppard. Hij speelde naar eigen zeggen al van bij de release van ‘Dark Side Of The Moon’ met het idee om er een stuk over te schrijven. Nu, 40 jaar later, is het een feit.

‘Dark Side’ had al de zegen van Floyd-voorman David Gilmour die het script ‘fascinerend’ vindt. Het project van Stoppard werkt ook inspirerend, want de Britse animatiestudio Aardman, bekend van de figuren Wallace en Gromit, heeft voor de gelegenheid een trailer bedacht waarin de fantastische songs uit de tijd worden gerukt en voorzien van geanimeerde beelden. Heerlijk. (DB)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content