(Video) Sigur Rós en David Byrne in Japanse animatiefilmpjes

Het IJslandse gezelschap Sigur Rós en ‘Talking Head’ David Byrne hebben hun hulp verleend voor twee Japanse animatiefilmpjes ten voordele van de slachtoffers van de tsunami. Bekijk de video’s.

Japan is na de tragische aardbeving en de tsunami, dat het noordoostelijk deel van het land teisterde, nog altijd in volle herstelfase. Zapuni, een organisatie dat Japanse visuele artiesten samenbrengt met internationale muzikanten voor liefdadigheidsprojecten, heeft twee animatiefilmpjes gelanceerd ten voordele van slachtoffers van de natuurramp.

Voor een van de video’s, ‘Blossom’, ging Sigur Rós in zee met Yutaka Yamamoto. De IJslandse formatie verleende het nummer ‘Hoppípolla’ uit hun tweede album ‘Takk…’. Yamamoto nam de regie voor zijn rekening. Het resultaat is een mooi animatiefilmpje over een oude boer die op etherische klanken zijn geteisterd lap grond weer tot leven brengt.

Voor de andere anime, over een jongen met terugkerende nachtmerries over de tsunami, werden ‘Talking Head’ David Byrne en de Japanse muzikant Ryuichi Sakamoto gestrikt. ‘Psychedelic Afternoon’ is een herwerking van een nummer uit Sakamoto’s album ‘Sweet Revenge’ uit 1994. Het filmpje is van de hand van het populaire artistieke duo UrumaDelvi.

‘Psychedelic Afternoon’ kan gedownload worden via iTunes. De opbrengsten gaan integraal naar het liefdadigheidsproject. (DB)

Bekijk beide video’s:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content