Video: Gonjasufi

Het Warp-label pakt uit met twee Gonjasufi-video’s voor Cobwebz en Made, twee tracks uit de fel gehypete debuutplaat A Sufi And A Killer.

Het Warp-label pakt uit met twee Gonjasufi-video’s voor de tracks Cobwebz en Made, beide aanwezig op de fel gehypete debuutplaat A Sufi And A Killer. De video’s kunt u bekijken op de Warp Records website. Knack Focus doet daar nog een schepje bovenop en schotelt u nog een interview voor met Gonjasufi en The Gaslamp Killer, dit via DazedDigital.

Gonjasufi – op de cover bij onze Franstalige collega’s – ziet er met zijn dreadlocks en slordige baard uit als een yoga-instructeur, en dat is hij toevallig ook. Naast die rustgevende occupatie leende Gonjasufi vroeger ook zijn rhymes aan onder anderen Masters of the Universe en vulde hij de rest van zijn dagen en nachten met DJ-praktijken. Tot hij uiteindelijk besloot een soloplaat te fabriceren. En wat voor één! A Sufi and a Killer is – zoals menig Warpschijfje – een bom van een plaat, die bij het beluisteren meer dan sporadisch aan Flying Lotus doet denken.

In de jaren die aan zijn solocarrière voorafgingen kruiste Gonjasufi het pad van The Gaslamp Killer, een al even prettig gestoorde elektronica artiest die op zijn beurt dan weer rondhing met Flying Lotus. De drie hadden al snel door dat samen verder gaan wel eens the way to go zou kunnen zijn. The Gaslamp Killer – wiens stijl varieert van zware elektronoise tot left-field hiphop – bracht onder andere de EP My Troubled Mind uit op Brainfeeder, het label van FlyLo en de twee gingen ook nog samen op tour. Ook is The Gaslamp Killer samen met Gonjasufi te zien in een interview door DazedDigital, waar beide mannen overigens in korte broek verschijnen. In het geval van The Gaslamp Killer is dat behoorlijk hilarisch. Witte kuiten troef!

Bekijk hieronder de video van Gonjasufi’s track Cobwebz. De tweede video kunt u rechtstreeks bekijken op de Warp Records website. Vergeet niet op bovenstaande interview-link te klikken om het Gaslamp+Gonjasufi-interview te bekijken.


file=http://warp.net/rss/rss.xml%3Fpl_type%3D5%26pl_id%3D911&playerType=embed&playlist=bottom&fullscreen=true&controlbar=over

Elisah Vandaele

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content