Verkoop Adele stijgt met 800% na Brit Awards

De Britse Adele wordt de hemel ingeprezen om haar tweede album ’21’, dat in januari uitkwam. Na haar optreden op de Brit Awards, waar de zangeres tijdens het zingen haar tranen amper kon bedwingen, verachtvoudigde de verkoop van haar albums.

Ongeveer halverwege de show van de Brit Awards dinsdag verscheen Adele op het podium. Begeleid door enkel piano begon de 22-jarige zangeres aan het nummer ‘Someone Like You’, een ballade over een verloren liefde. Tijdens het refrein, waar de zangeres voor het eerst uithaalt met haar rauwe, krachtige stem, liet het publiek haar appreciatie duidelijk horen. Halfweg het nummer raakte Adele danig geëmotioneerd dat ze haar tranen amper kon onderdrukken. Hoewel ze het nummer dapper uitzong, moest ze na afloop bij een staande ovatie toch een traantje wegpinken.


Adele zei over het voorval: “Ik kreeg een beeld van mijn ex-vriend voor ogen. Ik zag hem thuis voor zijn televisie zitten en me uitlachen, omdat hij wist dat ik nog steeds omwille van hem huil.”


De Britse singer-songwriter bracht in januari haar tweede album ’21’ uit, dat erg positief ontvangen werd. Tijdens de uren onmiddellijk na de show schoten de verkoopcijfers van zowel haar nieuwe album als haar debuut ’19’ de lucht in. Vanaf dit jaar zijn de optredens van de Brit Awards ook beschikbaar als download. De liveversie van ‘Someone Like You’ belandde bijgevolg op nummer één in de downloadlijst van iTunes in Groot-Brittannië, de originele versie steeg tot nummer vier.


Bekijk hieronder het fragment van de Brit Awards 2011. Hier kan je haar volledige album ’21’ online beluisteren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Astrid Snoeys

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content